Välkommen till Akelas C kull!

Denna blogg kommer att handla om Akelas tredje fantastiska valpkull.

Akela är en blanding mellan Border Collie och Lapsk Vallhund, pappan till valparna heter Gizmo och är en Engelsk Cocker Spaniel.

Akela är en oerhört trogen och intelligent hund. Hon blir fyra år 12 Mars och har nu fått sin tredje valpkull.
Akela har en charm som inte går att förklara, man måste helt enkelt träffa henne. Det går att lära henne vad som helst och hon är överlycklig ifall hon får följa med överallt. Älskar snö och att åka skoter, dra matte bakom skidorna är också väldigt roligt för att inte tala om agility, där går det undan!

Det finns ingenting jag inte har provat med henne som hon inte har tyckt om. Barn är hennes favoriter, särskilt om de är mellan 7 och 12 år. Hon pratar väldigt mycket så träffar hon någon hon tycker om tjuter hon i högan skyn. Pratet har också resulterat i att hon gärna säger till när det ringer på dörren och med hennes trogna sida vill hon gärna visa att det är hon som bestämmer när man möter nya hundar.

Hon är en människoälskare så när vi är ute med andra hundar för att leka tittar hon på mig och funderar på när vi ska hitta på något för inte ska hon väl busa med de andra hundarna? Mycket uppmuntran krävs i så fall.
Det är iofs inte så konstigt eftersom vi har tränat mycket agility och lydnad bland andra hundar och jag har då krävt hennes fulla uppmärksamhet.

Även fast hon är 4 år finns det mycket lek i henne, bara man tar fram favorit bollen lyser det valp i ögonen på henne. Men i viloläge inomhus märker man knappt av henne.

Det var lite om mattes gumma, väntar på att få bilder på oerhört fina Gizmo.
















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0